RS Fevák a Kereked Kupán

Posted in: Galéria

Az első RS Feva ranglista versenyre került sor az előző hétvégén, Csopakon a Kereked szervezésében. A versenyen az MVSZ ranglista előírásaink megfelelő szabályrendszer keretei között az első hazai RS Feva megmérettetés volt.

A flotta mindenben teljesítette a vonatkozó előírásokat és a regatta két versenynapján, – gyenge szélben ugyan – mind a hat futamot sikerrel teljesítette. A versenyen a nyugati medence klubjai mellett a VGYE csapata vett részt. Az első két hely sorsa az első napon gyakorlatilag eldőlt. Az Őrszigety Botond – Náray Ágoston valamint a Náray Bendegúz – Náray Borbála (VGYE) magabiztos előnyre tettek szert a vasárnapi futamokon. A második versenynap az Ő előnyüket megerősítette, azonban hatalmas csatát hozott a harmadik helyen, ahol a nap végére Tóth Lőlinc – Göblyös-Sztrókai Bátor alkotta egység megszerezte a bronzérmet a KYK csapata előtt.

A versenyen a VGYE (Vitorlázó Gyermekekért Egyesület) csapata elhozta az első három helyet, ezzel bizonyítva, nem volt hiábavaló a tavaszi edzőprogramban való részvétel. Külön köszönet a csapat kísérőinek, a szülőknek a segítségért.

A versenyre több RS Fevát vártunk. A Feva osztályszövetség 20 hajóval számolt, azonban a keleti medence klubjai, azonban egyenlőre nem érkeztek meg a pályára. Köszönet a BMVI, a Vagabund, és a KYC csapatának a részvételért. Reméljük a következő ranglista versenyen, Alsóörsön 2018. június 23-24-én minden klub elhozza majd legjobbjait a több mint 40 hajót számláló Magyar RS Feva flottából, hiszen a következő ranglista verseny fontos állomása a július végi Magyar Bajnokság és az azt követő RS Feva Európakupa – Balatonfüreden lesz! – futamai előtt.  A Magyar Bajnokság és az Európa Kupa idén nemzetközi verseny lesz majd, ahova reményeink szerint 20-30 külföldi egység is szerepel majd.

Néhány kép a versenyről:

 

Hozzászólás letiltva.