Nem mindig a morgás az RS Feva miatt!

Posted in: Hírek

Kidobtak az ajtón, de mi visszamentünk az ablakon. Az MVSz Közgyűlése ismét napirendre tűzött egy RS Fevákkal kapcsolatos kérelmet 2019. január 16-i közgyűlésén. Ott voltam, előadtam (így van a jegyzőkönyvben), megmérettettünk és nem buktunk el teljesen. Szóval most nem morgok, lehetőséget látok a jövőben és ez, egyenlőre elég…

Ha valaki ráér, olvasgathat a hunsail.hu-n elnökségi jegyzőkönyveket, határozatokat. A minket érintő anyagokat rendszeresen közzéteszem. Előre bocsátom, hogy esetünkben a hanganyag egy kicsit más lenne, mint a végletekig letisztázott írásos jegyzőkönyv, de ez megbocsátható egy demokratikus szervezet esetében.

Amikor szeptemberben borult a hajó (a bili), akkor kimaradtunk mindenből ami a támogatott osztályoknak jár, sőt sikerült olyan helyzetet teremteni a szövetség szakmai stábjának, hogy a versenyeink megrendezésének lehetősége is megszűnni látszott. Nem volt más választásunk, újra kellett próbálni, hogy legalább a versenyrendszer részeként működhessen az RS Feva osztály. A Grémiumnak 5 pontot terjesztettünk elő, amely közül bármelyik megszavazása az elnökségi ülésen jelentősen támogatná munkánkat anyagi és szakmai téren egyaránt. A beterjesztett anyagot mellékelem…

Miután a kérelmek nagy része hasonló tartalommal rendelkezett, mint a támogatott hajóosztály iránti kérelmünk saját rendszere – ezért az elutasított erre irányuló kérelmünk miatt – az elnökség a pontok nagy részével nem kívánt foglalkozni, ami rendben is van, a Feva nem támogatott osztály ezt tessék végre megérteni! Megértettem, és örömmel nyugtáztam, hogy a versenyrendszerek (nem támogatott osztály nem mehet együtt támogatottal) anomáliái azonban terítékre kerültek, és az elnökség értelmes döntést hozott demokratikus játékszabályok szerint. Az RS Feva mehet a támogatott ifjúsági osztályokkal egy pályán, amíg ezt az engedélyt ugyan ez a grémium vissza nem vonja.

Ezzel a lényeg meg is van. Lehet nekünk versenyt rendezni a kluboknak ugyan azokkal a feltételekkel, mint a támogatott osztályok esetében. Szóval tudunk működni tovább, és talán majd egyszer eljutunk a támogatott osztály státuszig. Ezzel nem kerültünk vissza a két évvel ezelőtti startmezőre, hanem mostantól legalább legálisan csinálhatjuk azt, amit 2018-ban csak úgy hallgatólagosan ért tennünk a versenyek rendezésekor. SZÓVAL ÖRÜLÜNK!

Egy utolsó, záró gondolat:

Volt egy beszélgetés az elnökségén – a jegyzőkönyv szerint csak informális lehetett, mert annak leiratából teljes egészében hiányzik – arról, hogy mikor is lehetne az RS Feva támogatott ifjúsági hajóosztály. Erről szólt az elnökségnek benyújtott anyag 6. pontja. Szóval egzakt értelmezhető válasz nem jött, tehát idén ismét teljesítjük az objektív feltételeket, amit az osztály léte megkíván, utána meg a szubjektív vélemény az elnökségtől majd megmondja mi lesz. Szóval jó volna egy igazi stratégia végre az ifjúsági hajóosztály politikához, mert a jövőt építeni szerintem így lehetne igazán! (Ez persze megint egy szubjektív vélemény, csak az enyém és ezzel könnyebb azonosulnom!)

Letölthető dokumentumok:

Elnökségi határozat

Elnökségi ülés jegyzőkönyve

Kérelem amit beadtunk a Feva osztállyal kapcsolatban

 

 

Hozzászólás letiltva.