RS Feva Ranglistaverseny Keszthelyen

Posted in: Galéria

2019 harmadik ranglistaversenyére augusztus 3-4-én került sor a Keszthelyi Yacht Kikötő VSE rendezésében a Libás kikötőben. A versenyre 13 RS Feva nevezett.

A verseny főrendezője Náray Vilmos volt, aki a rendkíbül változatos körülmények ellenére kiváló versenyt rendezett a gyerekeknek. A hétvégét jellemző zivatarokkal és szélcsendes időszakokkal tarkított időszak ellenére a hétvégén az összes tervezett 6 futamot sikerült megrendezni.

Az RS Feva osztály élmezőnyére jellemző, hogy az idei világbajnokságot is megjárt csapatok az utolsó futamig éles versenyt vívtak az első helyért. Az utolsó nap utolsó futama előtt pont és minden más egyenlőséggel állt a Tosoky Zsofia – Fülöp Noel BMVI és a Náray Bendegúz – Náray Ágoston egység. Ha akkor ott véget ér a verseny, a két egység holtversennyel zárja a regattát, hiszen nem csak pont, hanem futamonkénti eredményazonossággal áltak az élen. A versenyrendezőség azonban ragaszkodott az utolsó futamhoz, ahol megérdemelten nyert a BMVI egysége, tökéletes vitorlázással a VGYE csapata előtt.

A KYC VSE vendéglátására jellemző, hogy mindkét versenynapon kiváló ételek várták a futamokról visszatérő versenyzőket. Az RS Feva csapat egyöntetű véleménye szerint jövőre ismét visszatérünk, és ranglistaversenyt bonyolítunk majd Keszthelyen, ahol a körülmények és a vendéglátás is tökéletes volt. A versenyen a Nyugati medence aktivitását a VGYE csapata ellensúlyozta némiképpen, de a keleti medence egységeit nem láttuk az indulók közt. Nem baj,, talán jövőre…

Az RS Feva osztály 2019. évi utolsó ranglistaversenye ismét a Nyugati medencében lesz majd a TVSK Ábrahámhegyi kikötőjében.

Köszönet a kiváló versenyért!

Eredmények itt megnézhetőek

 

 

Hozzászólás letiltva.