Vitorlázó Gyermekekért Egyesület sajtóközlemény 2021.05.21

Posted in: Hírek

VITORLÁZÓ GYERMEKEKÉRT EGYESÜLET
Sajtóközlemény
Budapest, 2021. május 21.

  1. május 20-án több médiumban – többek közt a magyarnemzet.hu, magyarhirlap.hu, hirtv.hu, hir8.hu oldalain – jelentek meg a Vitorlázó Gyermekekért Egyesülettel kapcsolatos állítások. Ezek résztényeket és féligazságokat tendenciózusan félremagyarázva összességében hamis képet festenek egyesületünk tevékenységéről.

A cikkek tartalmával kapcsolatban leszögezzük a következőket.

  1. Náray Richárd, az egyesület elnöke az elmúlt nyolc napban egy médium képviselőjének vagy újságírójának sem adott interjút vagy nyilatkozatot. A cikkekben – korábban meglévő, később törölt – személyét forrásként megjelölő hivatkozások következésképpen nem felelnek meg a valóságnak.
  2. A Józsefvárosi Önkormányzat káptalanfüredi gyermektábora strandjának 1.500 négyzetméteres területét – amely a strand teljes területének mintegy egyharmada – 2021. április 14. óta, kilencven napra szóló bérleti szerződés keretében vitorlás oktatás, vitorlás edzések tartása és gyermek vitorlás táborok szervezésére és ezzel kapcsolatos feladatok ellátására béreljük. A bérleti szerződésünk minden pontját betartottuk és betartjuk a jövőben is.
  3. A területen semmilyen fejlesztést nem végeztünk. A strand területén kizárólag a tevékenység céljait szolgáló eszközeink (gyerekek oktatására és ifjúsági vitorlásversenyzésre használt hajók, valamint edzőmotoros, valamint a vízretételükhöz használt sólya) kerültek elhelyezésre. Hatósági kérelmeket se építéssel, se kikötőlétesítéssel kapcsolatban nem adtunk be.
  4. A Vitorlázó Gyermekekért Egyesület a bérleti szerződés aláírásával egy időben civil együttműködési megállapodást kötött a Józsefvárosi Önkormányzattal. A megállapodás a józsefvárosi lakosok gyermekei számára kedvezményes táborozási lehetőséget biztosít káptalanfüredi vitorlás táborainkban, valamint ingyenes részvételi lehetőséget nyújt a sportág megismerésére egy vitorlás nyílt nap keretében a józsefvárosi iskolák tanulói számára. Utóbbit az önkormányzattal közösen szervezzük.
  5. Amennyiben az önkormányzat pályázatot ír ki a terület hasznosítására, a VGYE azon örömmel indul.

Az egyesületről:

A Vitorlázó Gyermekekért Egyesület tevékenységét 15 éve végzi. Ebben az időszakban az egyik legaktívabb vitorlás-utánpótlással foglalkozó egyesületévé vált, évente 120-200 gyermeket oktat vitorlázásra szerte Magyarországon. Az egyesület utánpótláskorú versenycsapata 18 főt számlál. Éves rendszerességgel rendez nemzetközi és magyar versenyeket, vesz részt vitorlázást és a sportot népszerűsítő programokon, szervez nyílt napokat a sportág népszerűsítése érdekében.

További információk:
www.vgye.hu
Náray Richárd, elnök
e-mail: richard.naray@vgye.hu

A sajtóközlemény itt letölthető!

Hozzászólás letiltva.