HYC Kupa ragyogó vitorlázóidőben

Posted in: Dragon, Hírek

Kegyeibe fogadták az istenek a magyar dragonflottát az idény első ranglistaversenyén. A HYC Kupa mindkét napján szikrázóan sütött a nap, május elejéhez képest a víz sem volt hideg, de ami a legfontosabb, egyenletes délnyugati irányú szél fújt. Szombaton 12-16 csomós szélben öt, vasárnap 16-20 csomós szélben egy futamra került sor.

Sajnos, az év eleje még nem mozgatja meg igazán a dragonosok fantáziáját a hosszú téli álom után. Szombaton tíz órakor végül hat hajó érkezett meg a rajtvonalra. Dicséret illeti az egyetlen klasszikus Kalliopét, amely már a két héttel korábban tartott Dragon Klinikán is részt vett, és a Scaramangát, amely Nedbál Noel kormányzásával vállalta az ,,újonc,, dragonlegénységi tagok képzését. Külön öröm volt, hogy alig néhány héttel felhívásunk kiküldése után, máris két új dragonmancsaft vet részt a versenyünkön. Ezért külön elismerés jár!

A versenyzők a futamokon egyébként kissé idény eleji formát mutattak. Az első futamot Andorka Rudi egy backstag-törés miatt kénytelen volt feladni, így ő már csak vasárnap tért vissza a pályára. A többiek közül csak Hónig Péter találta el a kissé bonyolultra sikeredett pályát, bár neki is csak több javítás után durranhatott az első befutót jelző lövés. A többiek a célvonalon tudták meg, hogy az általuk vitorlázott pályának köze sem volt a pályarajzon jelzetthez, így mindannyian visszaléptek.

A második futamtól már konszolidáltabb keretek közt folyt a verseny. Tenke Péter a 7Arts-szal, Hónig Péter a Scyllával és a Náray Vilmos kormányozta Freyja küzdött az első három helyért, felváltva nyerve a futamokat. Nem sokkal mögöttük az újoncokkal vitorlázó Kalliopé és a Scaramanga következett. A kellemes szélben az Optimistekkel közös pályán negyven perces pörgős futamokat rendezett a Gömbös Lóránd vezette rendezőcsapat, akiknek külön köszönet jár a jó pályákért és a versenyzők magas szintű kiszolgálásáért.

A nap végén közös vacsora mellett vizsgálhattuk, hogy hogyan is állunk. Ekkor már jól látszott, hogy Tenke Péteréktől nemigen lehet elvenni a győzelmet, és a Scyllának is igen jól jött az első futamban ,,könnyen,, elhódított futamgyőzelem.

Vasárnap elsőre úgy tűnt, hogy ma nem biztos, hogy mindenki spinnakert húz majd. Végül azonban kiderült, hogy a partról nagyobbnak tűnt a szél, mint valójában volt, a legnagyobb pöffökben is élvezetesen lehetett vitorlázni a dragonokkal. Az előző napinál jóval hosszabb pályán ezúttal a Freyja és a 7Arts párosversenyt vívott az első helyért, de Tenkéék rutinja végül győzedelmeskedett, és méltán hozták el a HYC Kupát. Az összetett második helyen a Scylla, harmadik helyen a Freyja végzett. Külön ködzönet minden szervezőnek és önkéntesnek, nagyon élvezetes, kellemes versenyt rendeztek, ígérjük: újra jövünk.

A következő megmérettetés már nagyon komoly lesz: ugyanezeken a vizeken június 1-3 között kerül sor az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokságra, amelyre már külföldiek is jelezték részvételi szándékukat. Reméljük, a magyar hajók létszáma is jóval nagyobb lesz.

Hozzászólás letiltva.