Kis szélben hat futam a HYC Kupán

Posted in: Dragon, Hírek

Szombaton gyenge, leállós, néha elég kiszámíthatatlanul forgolódó szélben vitorlázott három futamot az összegyűlt hét Dragon az idei évad első ranglistaversenyén, a HYC Kupán. A nagy meglepetést a Reginából a Dragon felé kacsintgató Jakab Laci kormányzásával induló korábbi bajnokhajó, a Conseuro okozta, amely két futamot is megnyert. Tény persze az is, hogy a hajón a rutinos Horgos Tamás is szolgálatot teljesített.

Öröm volt látni persze a többieket is. Andorka Rudi két fiával indult, ám az Ultramarin sok technikai probléma miatt végül csak két futamot teljesített. Nagy csata dúlt a Zenthe Ferenc vezette Luna, Hónig Péter Scyllája, a Kozma-család Nemecsekje, a Juhász Gyuri által szépen felújított Scaramanga és a Freyja között. Az első nap után a sok keresztbe verés miatt nehéz volt eredményt jósolni, de a Conseuro győzelme biztosnak látszott.

hyc_kupa_2013

A HYC nagyon kitett magáért, és a résztvevőket egy kiváló malacsültre invitálta szombat este. Másnap aztán folytatódott a csata, amelyre most egy kicsit nagyobb szél volt jellemző. Ez már kevésbé feküdt a Conseurónak, feljött viszont a Freyja, amely két második hely után az utolsó futamot megnyerve végül a kupát is hazavitte. Második a Conseuro, harmadik a Luna lett.

A győztes hajó legénysége:
Náray Vilmos
Náray Richárd
Wonke Péter

A verseny végeredménye itt letölthető: hyc_eredmeny

A verseny, noha a szélviszonyok nem voltak ideálisak, jó felkészülési állomás volt az OB felé vezető úton. Remélhetőleg addig a többi hajó is előkerül még.

A cikk a www.dragonclass.hu oldalon megjelentek alapján készült

Hozzászólás letiltva.