Már biztos, a víz vagy a jég az úr…

Posted in: Hírek

Azt gondoltam, már nem érhet minket meglepetés. Az elmúlt nyolc évben volt már árvíz, szárazság 30cm vastag jég olvadással, 120 km-es szél. Nem gondoltam jól, mert nem volt még 80 km-es szél a teljes öblöt befedő jégtáblának zajlásával egy este alatt 3 méterrel emelkedő Dunával.

molotores

Áldom az eget, hogy arra jártunk, mert különben Paksnál kereshettük volna a mólónkat. No meg a jó Isten is kegyes volt hozzánk, mert teremtett egy fát aminek nekiütközött a móló  úszóteste. A belépőt, a mihez a móló hídja volt kötve ripityára törte a fenti elemek együttese. A 8x5cm-es 3mm-es falvastagságú acél zártszelvények meg hajlottak, törtek és szakadtak. Azt gondoltam ez lehetetlen, de mégis megtörtént.

molotores1

A gondot átmenetileg megoldottuk. Hegesztettünk pókot gordiuszt és sok-sok szakmaiatlan lakatos szerkezetet. Az új belépő elem megérkezése még három hét. Addig ez is jó lesz.

Köszönöm a segítséget a Szigetcom munkatársának, a Tarjángép szakemberének, Wonke Péternek, és Joó Kristófnak, akik feláldozták és feláldozzák a szabadidejüket, a kármentesítés érdekében, hogy az új móló belépőn márciustól megkezdhessük a vitorlás edzéseket.

Hozzászólás letiltva.