Európa Bajnokságra Megyünk!

Posted in: Hírek, RS Feva EB 2016

Valami újba fogtunk… évek óta napirenden van a kérdés. Maradjunk egyszerűen egy amatőr gyermekekért működő egyesület, vagy vigyük tovább a dolgainkat és induljunk versenyeken is a nálunk tanuló gyerekekkel. Megszületett a megoldás, két csapattal indulunk az RS Feva EB-n!

eb_bevezeto_2016

Azért ez nem volt ilyen egyszerű. Kellett olyan szakember aki a programot végigviszi, kellett edzésre alkalmas a lakóhelyekhez közeli vízterület, kellettek támogatók, és persze a szülők. A gondolat az új hajók megérkezésével kezdődött. 2015-ben az RS Sailing jóvoltából hajóparkunk 7db RS Feva-val bővült. A hajók fantasztikus távlatokat nyitottak számunkra. Az RS Feva nem csak egyszerű tanulóhajó, hanem komoly verseny és utánpótlás nevelő eszköz, amely – nem utolsó – sorban Európa legnagyobb kétszemélyes flottájával rendelkezik. A VB, az EB, és a világkupa futamokon 7-10 nemzet 120-270 hajója versenyez 12-18 éves korosztályban. Tehát a lehetőség adva volt, dolgozzuk, szervezzünk, és mennyünk ki az EB-re Lipno-ba, mert közel van és kezdjünk bele a nemzetközi versenyzésbe a kölykökkel.

A jég éppen csak zajlott az öbölben, amikor a három szülő és a három edző meleg tea mellett a gyerekekkel karöltve a Ponyvaregény jóvoltából a teendőkről beszélgetett. Februárra elkészült egy felkészítő edzésprogram, a három szakember segítségével (Joó Kristóf, Majoross Bea, Bozóki Gábor), és a gyerekek és a családok vállalták a maximális terhelést az elkövetkező 3 hónapra. Március 10-től heti minimum 2 maximum 4 vízi edzés, napi 1 óra erőnléti edzés, de minimum átmozgatás, és heti egy versenyelméleti oktatás a Ponyvaregényben.

Nagyon sok… de szép lassan kisimulnak a ráncok, és mindenki teszi a dolgát. A gyerekek az iskola után vonattal és busszal eljutnak az edzéshelyekre. Az edző cibálják a hajókat Balaton – Budapest – és a Velencei tó között, a szülők a pénztárcába nyúlkálnak. A VVSI biztosítja az agárdi edzéshelyszínt, a VGYE ad autót és edzőt, az RS Sailing két helyszínen biztosítja a versenyhajókat, az anyukák meg vadul szendvicseket csomagolnak a kockára fagyott gyerekeknek. Egyedül talán az időjárás az aki nem tette oda magát az elmúl egy hónapban…

Nem tudom mi lesz ebből. Egy biztos, május közepén Lipno-ban 140 körüli mezőnyben fogunk versenyezi. Sikerrel, azt sem tudom. Mindegy is. Megpróbáljuk és van egy cél, aminek érdekében  megint összefogtunk, és dolgozhatunk önzetlenül a vitorlázó gyermekekért!

Terveink szerint a programról készül majd egy film, amit a versenyen fejezünk majd be. Láthatóak lesznek a megpróbáltatások és a vicces események. ÉS talán 2018-ben a Balatonon egy RS Feva EB-n folytathatjuk, ha vérszemet nem kapunk és el nem megyünk mindenhova versenyezni és jól érezni magunkat a vízen a széllel száguldás közben.

Hozzászólás letiltva.