RS Feva EB felkészülés, beszámoló

Posted in: Hírek, RS Feva EB 2016

Március negyedike óta zajlik a program. A gyerekek esőbe, hóba hidegben és melegben egyaránt a vízen vannak. Heti két edzés és hétvégén egy vagy két teljes nap a vízen a VGYE edzőivel. Napi otthoni kötelező futás és erősítés minden nap mindenkinek. A program vége egy Európa Bajnokságon való részvétel. Nem tudjuk mire lesz elég a befektetett munka, de az akaratból nincs hiány az biztos

rs_feva_eb_2016_felkeszules

Amikor belefogtunk azt gondoltuk sétagalopp lesz. Megyünk az edzésekre, csináljuk a programot és mosolyogva dolgozunk. Aztán persze jöttek azok a problémák, amiket nap, mint nap meg kellet oldanunk, mert a versenyzők nem gépek. Van lelkük, meg fizikumuk, nem mindegy hogy szólunk hozzájuk, és milyen követelményeket támasztunk a csapatok felé. Voltunk mélyen, és voltunk mosolygósan fenn a mennyekbe is. Egy biztos, amit tudtunk hozzátettünk mindannyian. A gyerekek az edzések mellett teljesítettek az iskolában, és a családi baráti mindennapokban egyaránt. A terhelés, amiben léteztek többszöröse volt az általuk megszokottnak, de teljesítettek, mindenki önmagához mérten….

A csapat tagja, (Majoross Bea, Joó Kristóf, Bozóki Gábor és természetesen a szülők) naponta oldották meg a logisztikai feladatokat, hordták a hajókat, a motorosokat tóról-tóra. Z elmúlt hónapokban vitorláztunk, ahol csak vizet láttunk, a Velencei Tavon, Agárdon, A Kopaszi Gáton, Balatonfüreden. Külön köszönet, azoknak kik befogadták kis csapatunkat, a VVSI-nek Agárdon, a BYC-nek Balatonfüreden.

Hétfőn délután indulunk a versenyre. Az EB-t megelőző napokat Lipnó-ban is a vízen töltjük majd. Kedden, szerdán egész nap edzés a helyszínen, majd pénteken előverseny, a pünkösdi hétvégén meg maga az EB. Most lezárult egy időszak, felkészültünk. Hogy mennyire az majd kiderül, mint, ahogy az is, hogy mire lesz elég mindez a csapatoknak a versenyen.

Mire visszajövünk, okosabbak leszünk a tudásunkat illetően és gazdagabbak egy élménnyel. Tapasztaljuk majd milyen több mint 100 hajó között vitorlázni, és hogy hol tart a nemzetközi RS Feva osztály.

Remélem a felkészülést bemutató film is elkészül a versenyt követően, és képekkel is megoszthatjuk majd mindenkivel milyen volt egy EB felkészülés és egy Európa Bajnoki részvétel. Akár mi lesz a vége, jövőre újra megpróbáljuk, és mindenkit szeretettel várunk versenyprogramjainkba, olyan VGYE-sen, kicsit másképpen…

A csapat tagjai:
Sármay Domokos (Dodo) – Náray Ágoston (Guszti)
Magyar Máté – Náray Bendegúz (Benő)
Edzők: Majoross Bea, Joó Kristóf, Bozóki Gábor

Hajrá Magyarok az RS Feva EB-n!!!

Hozzászólás letiltva.