RS Feva EB harmadik nap Lipno

Posted in: RS Feva EB 2016

Nehéz nap volt a mai a Magyar csapatnak az Európa Bajnokságon a napfényesnek egyáltalán nem nevezhető Lipnoban. A napot a csapat 9.30-kor kezdte indulással a kikötőből. A hömerő higanyszála ekkorra elėrte a napi csúcsot, 4 fokra kúszott fel. A szel 5-ös alapra hangolta a mai teljesítményét nem ritkán 6-7 bft befújásokkal. Nem volt egyszerű dolga a fiúknak az időjárásnak köszönhetően.

rs_feva_eb_3_nap

A rendezőseg sem volt a csúcson, egy rajthoz 2-3 halasztás kellet ésminimum fekete zászló, majd további 2-3 rajtgyakorlat, amit a résztvevők eleinte nyugalommal kesőbb hangos kiáltásokkal honoráltak kockára fagyva a 10 fokos vízben.

Egysegeink kozul a Magyar – Náray csapat hozta a megszokott 30-35 korüli helyeket, kissé talán keveset kockáztatva biztonságra vitorlázva. A körülményeket figyelembe véve ez sem volt kis teljesítmény. A Sármay -Náray egység legénységcserével volt kénytelen a mai futamokat teljesíteni, krónikus súlyhiány és jéggé fagyás miatt, ami az első futamban elégnek bizonyult egy 20. körüli helyezéshez, azonban a többi futamon nem vált be. Ìgy a másik Magyar páros a 2-4 futamon szokásuktól eltérően a mezőny vége felé vegzett.

A csapatok azt ígerik holnapra kiolvadnak es javítanak a mai eredményeken. A Magyarok jelenleg a 39. es a 45. helyen állnak a majdnem 80 fős mezőnyben.

Hozzászólás letiltva.