Vegyünk Hajót…Tisztelt Eladó!

Posted in: Hírek

Rendhagyó beszámoló az RS Sailing Nagy Hajótesztjéről

– Szeretnék vásárolni Önöktől egy hajót. Amolyan mindenre valót. Lehessen használni a gyerekkel, a feleségemmel, sőt az anyósomat is halál közeli élményhez juttatnám vele. Van ilyen?

– Persze, küldöm is a prosikat, képeket, videókat és vegye, sőt vigye is az eszközt, mert természetesen a mienk a legjobb és a leginkább megfelelő annak a sok mindennek, amit Ön egy hajóba beleálmodott!

hajoteszt_2016_RS_kopaszi_sajto

Ideáig minden a megszokott, és amolyan magyar üzleti modell. Jöhet az előleg, a fizetés, és néhány hónappal később már átvehető a hajó. Van ennél kicsit kifinomultabb változat is, amikor a kereskedő keres egy hajót valahol a közelben, amit valaki már megvett és megemlíti a vevőnek, hogy próbálja ki, de az használt és tulajdonképpen nem is olyan, mint amit reményei szerint Ő fog majd szállítani, szóval vagy megnézi, vagy nem, de a legjobb a látatlanban való döntés lenne…

JÓ EZ ÍGY? – nem tudom, de általában így működik, az biztos. Mert a vevő bátran fizessen előleget és fejét a hajtsa a bakó kése alá majd kap valamit, amit vízen még nem látott, soha ki nem próbálta, és biztos jó is lesz a gyereknek meg az anyósnak, és a feleség is vállcsapkodásban tör majd ki a családi költségvetést erőst megterhelő „apuka álma” láttán.

Valószínűleg az átvétel után kiderül majd, hogy a megvett hajó nem hogy ló, de még szamár sem, amikor a vízen próbálgatják majd.  A gyereknek túl nagy, az apukának túl kicsi, felszerelni meg komoly teljesítmény egy gyakorlott vitorlázónak is, nemhogy a boldog családnak. Amikor meg a vízre ér a szerkezet, kiderül, hogy nem is olyan egyszerű ez a vitorlázás, pláne ezzel az eszközzel, mert a fürdőkád méretű kokpit nem képes befogadni a 90-120 kiló között lévő apukát, miközben a gyerek a mentőmellénybe kapaszkodva éli túl a vitorlázás vizesebb részeit. Ki is kell majd ülni, mert felborul?!- no ez már tényleg sok… Egyenes út a fészerben tárolt maximum státuszszimbólumnak alkalmas hajó boldog birtoklásához, és egyenes út a jó esetben elektromos motorral hajtott horgászcsónak megvásárlásához.

Amint a folyamat a végére ér, elvesztettünk egy potenciális vitorlázót, aki keresett valamit, amivel jól érezheti magát, száguldozhat a vízen és szelheti a habokat a fenti feltételrendszernek megfelelő eszközzel. Szóval, NEM JÓ EZ ÍGY!!!

De valami változik… valami megújul… valakik, képesek tényleg lehetőséget adni a potenciális vásárlóknak és vitorlázó jelölteknek a hajók tesztelésére. Nem egy száz éves vacakkal, hanem vadonatúj hajókkal. Az RS Sailing nem zsákbamacskát árult 2016. június 17-én a Kopaszi gáton a Nagy RS Hajóteszten, hanem hajókat, lehetőleg mindenkinek. A cég kihozta a VGYE kikötőjébe az RS Venture, az RS Feva, az RS Quba, az RS500, az RS Aero hajók legújabb generációját és mindenki szabadon próbálgathatta melyik lenne a legjobb számára. Mindenki megtalálhatta az igényeinek megfelelőt, és nem egy papírlapon tapogatva a hajótest kidolgozottságát, nem mesteri fotókat nézegetve a sikló hajó viselkedéséről, hanem a való világban.

Így lehet és így kell dönteni hajóvásárlás előtt. A kikötőben Európabajnoki érmes, többszörös Magyar Bajnok, és sok-sok éves tapasztalattal rendelkező edző segítette a hajók kipróbálását. A résztvevő gyerekekkel versenyző gyerekek foglalkoztak… A rendezvényen, több mint nyolcvan vitorlást kereső potenciális vásárló vett részt, és kérdezett, de nem elméletben, hanem kezében a kormánnyal, hóna alatta  gyerekkel és a háta mögött az asszonnyal és az anyóssal. Reméljük Ők a próbaút után nem boldog felfújható csónaktulajdonosok lesznek majd, hanem tényleg boldog dinghy-vitorlázók, egy bölcs és megalapozott döntéssel a hátuk mögött.

Ilyen rendezvényekre szükség van, mert a sport fejlődése, szempontjából erre lenne szükség. Köszönjük az RS-nek, hogy minket választott a rendezvényhez, és reméljük sikeres volt a nagy RS Tesztnap.

Köszönjük a résztvevőknek,

És a segítőknek:
– Majoross Bea
– Joó Kristóf
– Barlay Kristóf
– Sármay Bernadett
– Náray Bendegúz
– Péter Irén
– Seidl Gágor
– Náray Richárd

Az RS hajókról további információk:
www.rssailing.com/hu
e-mail: richard.naray@rs-sailing.hu
tel: +36 20 973 1633

Hozzászólás letiltva.