alapító tagok

Az egyesületet olyan magyarországi cégek és magánszemélyek hozták létre, akiknek meggyőződése, hogy szervezőmunkájuk és anyagi támogatásuk által megvalósulhat a magyar vitorlázás utánpótlás-nevelésének szervezett támogatása. Mindegyikőjük aktívan vitorlázik, és apa is egyben, aki nap mint nap szembesül a Balatoni egyesületek helyzetével, a vitorlástáborok eszközparkjának gyengeségével.

Náray Vilmos (D-42)
7 éves kora óta vitorlázik. Gyermekkorát olyan egyesületben töltötte, amely a Magyar utánpótlás-nevelés zászlóvivőjének számított. A VVSI-ben végigjárta a kötelező gyermeklétrát, versenyzett az összes jolle hajóosztályban, amiben Magyarországon indulni lehetett. Négy gyermeke van. Álláspontja szerint, hogy az utánpótlás nevelésnek és a versenysportnak csak kialakult magas szakmai követelményekkel bíró bázisai lehetnek. Filozófiája azonban, hogy az élsport bázisa a tömegsport, és meg kell adni a lehetőséget mindenkinek arra, hogy a vitorlázást már gyermekkorában megismerje, mégpedig olyan körülmények között, hogy döntéséhez támpontot csak a szél és a víz szeretete adjon a jövőben.

Wonke Gergely (RAX-824)
1997 óta vitorlázik a Balatonon. Több hajóosztályban is versenyzett a nagyhajós flották közül. Alapító tagja volt a Tramontana Alapítványnak, amely azért jött létre, hogy megmentse a hajót a pusztulástól. Kétszeres apa, és többszörös keresztapa. Naponta látja a parton azokat a gyerekeket, aki részt akarnak venni a vitorlázásban, de eszköz híján nincs rá lehetőségük. Mindenben segít nekik, amiben csak lehet.

Tímár Péter
Már nincs közöttünk, de nélküle nem létezhetnénk…A magyarországi utánpótlás-nevelés egyik meghatározó alakja. Annak a magyar edzogenerációnak az elhivatott tagja, amely nem csak mondja és mondta, hanem teszi is mindazt, amitől a mi gyerekeink igazi vitorlázók lesznek. Edzője volt a magyar ifi és serdülő válogatottnak. Megalapította Magyarország egyik legsikeresebb képzőközpontját a Velencei Tavon, ahonnan tehetséges gyerekek és oktatók kerülnek ki a keze alól. Ő biztosítja számunkra az oktatás, nevelés szakmai alapjait, az oktatókat, és azt, hogy a tehetséges gyerekek ne kallódjanak, hanem a legjobb versenyklubokban folytathassák pályafutásukat.

Bajusz Károly (Y 721)
Gyermekkora óta vitorlázik a Balatonon, a BFYC tagja, és aktív részese minden a klubban zajló gyermekekkel kapcsolatos programnak. Hajójának, a Ganz Danubiusnak a legénysége, mely kizárólag fiatal tehetségekből áll, részt vesz a Magyar Tengeren szinte minden versenyen. Négy gyermeke mind aktív tagja a magyarországi vitorlás sportnak.

Kellermayer Sándor (8R 1)
Harminc éve kezdett el vitorlázni az ö személyes példája a bizonyíték arra, hogyan köthet egy két-hetes tábor valakit egy életre a vízhez és a vitorlázáshoz. A Tramontana alapítvány alapító tagja. Ott és akkor hathatósan közreműködött abban, hogy a Balaton egyik ékessége ne végezze a szemét-dombon, minden erejét és szakmai tudását a hajó megmentésének szentelte. Külföldön él. Tapasztalata mindig és mindenkor sokat segítenek a szervezőmunkában. Három gyermeke van, akik közül ketten jelenleg is egy balatoni utánpótlás-központban vitorláznak.