Budapesti vitorlás táborok

Helyszín a budapesti Kopaszi gát, a Duna egyik állóvízű öble. Az öbölelhelyezkedéséből adódóan Budapest központi Dél-Budai helyén fekszik, amely Budapestről és vonzáskörzetből könnyedén elérhető. A tábor körülményei “főuriak”, a helyszín egy kéthektáros közpark területén helyezkedik el, ahol 2008-ban átadott éttermünkbe várjuk táborozóinkat, a játszóházzal egybe épített Cafe Ponyvaregénybe. Ide várjuk a táborozó gyermekek szüleit és kistestvéreit egyaránt.


A táborok szervezésekor egy fő edző és 1-2 segédedző segíti a gyerekeket a játékos foglakozásokon és a vitorlázáskor. A táborokat 6-12db 2008-as évjáratú vadonat új Laser Pico flottánkkal bonyolítjuk, saját mólónkon, saját edzőmotorosunkkal. A táborok napközis táborok, ahol a gyerekeknek háromszori étkezést biztosítunk. A táborok hétköznap 8.00-tól délután 17.00-ig tartanak.

A fő hangsúly a vitorlázás önálló elsajátításán, a biztonságos hajókezelésen, a vízi környezet, természet megismerésén van. A táborokban a hajózáson kívül rengeteg játék és kaland is vár a gyerekekre. Meggyőződésünk, hogy azok a gyerekek, akik egyszer részt vesznek táborainkban, örökre megfertőződnek a vitorlázás, a vízi élet szépségei, és a vízi életmód betegségével.

A tábor kezdeti időszakában a gyerekek megismerkednek a vitorlázás alapvető biztonsági szabályaival, tanúbizonyságot tesznek úszótudásokról.

Ezt követően megtudják, mi az a vitorlázás, mik a hajókezelés alapvető ismeretei. Megtanulják a hajókezelés szabályait, a csomókötés és a vízimentés alapvető technikáit.

Az elméleti képzés, a vitorlázás alapismereteinek bővítése végigkíséri gyermekeinket a hajóba szállást követően is. A táborok ideje alatt folyamatos a szabályismereti és a vitorlás technikai elméleti képzés. Rossz idő esetén, szakadó esőben, orkán erejű szélben, kiegészítő kulturális programok, vitorlás filmek segítenek ismereteik bővítésében. A VGYE táborok estéinek mindegyikén programok várják a gyerekeket.

A hét közepén egy-egy egész napos kirándulás vár ránk: látogatást teszünk a balaton egyik legidőssebb hajójának fedélzetén (többszörös kékszalag győztes) Tramontánán. Nem csak megnézzük, hanem ki is próbáljuk a Balaton e régi csodáját, (restaurálva 2005-07).www.tramontana.hu A programot előzetes egyeztetés előzi meg a hajó kezelőjével a Tramontana Alapítvánnyal.

A hét végére összekovácsolódott kis vitorlázó-csapatok (kétszemélyes Pico oktatóhajók legénysége) már képesek lesznek a hajók önálló irányítására edzőink felügyelete mellett.

A tábor utolsó rendezvénye egy házi verseny, ahol a vitorlázók összemérhetik tudásukat és számot adhatnak a héten tanultakról.

A legtehetségesebb gyerekeket tematikus oktatási programjainkban tovább tanítjuk, a Balatonon szervezett további táborainkban vagy a budapesti bázisunkon.

Letöltés Jelentkezésilap

Vélemény, hozzászólás?